Werkwijze en tarieven

Een ieder komt in zijn leven wel eens in aanraking met een juridisch probleem. Het is dan lang niet altijd onmiddellijk duidelijk hoe groot of moeilijk het probleem juridisch van aard is. Niet onmiddellijk duidelijk is hoe groot de eventuele juridische consequenties zijn van bepaalde handelingen of niet handelen. HvL juristen hanteert daarom het zogenaamde Togatarief. Het togatarief betekent, dat het eerste (telefonische) gesprek van een half uur gratis is. Met u samen wordt inzichtelijk gemaakt welke (juridische) consequenties kleven aan bepaalde handelingen. Met u samen wordt bepaald welke acties zouden moeten worden ondernomen (of niet). Aan het einde van het gratis half uur krijgt u van HvL juristen een gratis mondeling advies.

Indien u naar aanleiding van het mondeling advies besluit om voor uw juridisch probleem HvL juristen in de arm te nemen, werkt HvL juristen voor u op uurtariefbasis. Dit betekent dat voor alle werkzaamheden die HvL juristen aan uw zaak besteedt, één uurtarief wordt gehanteerd:

Werknemers € 130,- (excl. BTW en 3% kantoorkosten)
Werkgevers € 150,- (excl. BTW en 3% kantoorkosten)

U ontvangt (maandelijks) een factuur voor de door HvL juristen verrichte werkzaamheden. Indien het in een maand niet noodzakelijk is om werkzaamheden aan uw zaak te besteden (omdat er bijvoorbeeld gewacht moet worden op een zittingsdatum) dan krijgt u die maand vanzelfsprekend geen factuur. U betaalt dus alleen de verrichte werkzaamheden. Tevens ontvangt u bij uw factuur altijd een gespecificeerd overzicht van deze verrichte werkzaamheden (per minuut). Alleen in uitzonderlijke gevallen werkt HvL juristen volgens het principe van no cure no pay. U ontvangt hiervan indien dit principe op u van toepassing is een schriftelijke bevestiging.

Indien u gebruik wenst te maken van het Togatarief (eerste half uur gratis), neemt u dan contact met ons op via 070-3563779. Ook kunt u gebruik maken van de vragenlijst welke wij voor u hebben opgesteld. U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om direct een second opinion aan te vragen. Voor een second opinion klikt u hier.

HvL juristen stelt u daarnaast in staat om online, direct achter uw computerscherm uw juridische vragen voor te leggen aan een gespecialiseerde jurist. Zodra u op de knop online hulp drukt wordt een live verbinding gestart met één van onze gespesialisserde juristen. U kunt uw juridische vragen direct stellen.